Huurster aan het woord: mevrouw Jolante van de Graaf

Voor dit interview spraken wij met onze huurster mevrouw Jolante van de Graaf, zij huurt al dertig jaar bij Trivire. Zij vertelt over haar ervaring met Trivire als woningcorporatie maar ook over haar rol in de Huurders Participatieraad en wat deze raad allemaal doet.

Heeft u veel te maken met de woningcorporatie?

"Ja, ik woon hier al dertig jaar en ik vind het een prettige woningcorporatie. Als er weleens klachten zijn, kan ik bellen en komen ze altijd. Er wordt ook altijd goed geluisterd. En sinds kort, dat kan ik u ook vertellen, is er weer een huismeester. Goof Kreukniet heet hij. Hij doet het geweldig. Hij komt altijd als er een probleem is en doet er dan wat aan. Hij geeft je een vertrouwd gevoel.
En dat hebben we heel lang niet gehad, zo’n huismeester. Hij staat tussen de wijkregisseur en de bewoners in." 

Is dit ook een duurzaam huis?

"Zo’n veertien jaar geleden hebben ze een grote renovatie uitgevoerd. Nu beginnen ze weer met renoveren om het een duurzamer huis te maken. We hebben nu al dubbel glas, maar we krijgen hr++. Dat schijnt veel beter te zijn. Er komen ook allemaal platen voor isolatie, zelfs achter de verwarming. En de woning gaat helemaal van het gas af. Ik kan het nog niet helemaal bevatten,
maar het wordt wel even een ravage. Gelukkig hoef ik het huis niet uit. Als ik bijvoorbeeld zeg: ik ben tegen de negentig jaar en ik zie de verbouwing helemaal niet zitten, dan krijg ik een rustwoning."

En u zit in de Huurders Participatieraad Trivire?

Ja, de Huurders Participatieraad Trivire is er in het belang van de huurders. Die zit tussen de huurcommissie en Trivire
in. Wij hebben een soort controlerende taak. Het is voor de huurders in het algemeen van heel Trivire en dan gespecialiseerd in de sociale huurwoningen. Het is de bedoeling dat alles in het belang is van de huurder.

Bekijk het gehele interview in onderstaande video.

Dit interview komt uit de vierde editie van onze Koerskrant. Hier kunt u de hele Koerskrant nog een keer lezen.