In 2022 rookmelders in alle woningen van Trivire

Bij Trivire vinden we het belangrijk dat u in een veilige woning woont. Om die reden gaan we in 2022 in al onze woningen rookmelders aanbrengen. Bent u huurder bij Trivire? Lees dan in dit bericht wat dit voor u betekent!

Brandveiligheid

Wonen in een veilige woning is erg belangrijk. Eén van de onderwerpen op het gebied van veilig wonen is de brandveiligheid van een woning. Brand in huis kan namelijk veel schade en leed veroorzaken. U denkt misschien: een woningbrand overkomt mij niet. Toch krijgt de brandweer in Nederland jaarlijks duizenden meldingen van brand in een woning. Soms is er alleen materiële schade. Maar helaas zijn er ieder jaar ook gewonden en zelfs dodelijke slachtoffers te betreuren. Daarom gaan we in al onze woningen rookmelders plaatsen. Daar zijn voor u als huurder géén kosten aan verbonden.

Rookmelders redden levens

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook en dan met name wanneer zij liggen te slapen. Wanneer je slaapt, werkt je neus namelijk niet. Vaak worden mensen dan ook niet wakker van de rooklucht die ontstaat bij een brand. Maar juist die rook bevat veel giftige gassen waardoor je in een diepe bewusteloosheid kunt raken. Vaak al binnen enkele minuten. Rookmelders zijn daarom van levensbelang. Een rookmelder geeft een luid signaal af op het moment dat er brand is. Hoe sneller u de brand ontdekt, hoe meer kans u heeft om op tijd en veilig uw huis te kunnen verlaten.

Uw woning

Omdat we niet al onze woningen tegelijk kunnen voorzien van rookmelders, gaan we het aanbrengen van de rookmelders in al onze woningen gefaseerd aanpakken. Zodra uw woning aan de beurt is, ontvangt u hierover een brief van ons. Hierin leest u precies wat u van ons kunt verwachten en we beantwoorden natuurlijk dan ook graag al uw vragen.

Ook nog even dit: inboedelverzekering

We hopen natuurlijk dat u nooit te maken krijgt met een woningbrand. Maar helaas kan het altijd gebeuren. Daarom willen we u via deze weg nog eens heel nadrukkelijk wijzen op het belang van het afsluiten van een inboedelverzekering. Nog te vaak zien we bij een woningbrand dat bewoners geen inboedelverzekering hebben. Dit heeft als gevolg dat het regelen van (tijdelijke) huisvesting na een brand en de ontstane schade in de woning geheel voor uw eigen rekening komen. Het is namelijk aan uzelf om dit te regelen en niet aan Trivire. Heeft u nog geen inboedelverzekering? Sluit deze dan alsnog af. Hiermee voorkomt u een hoop zorgen op het moment dat u te maken krijgt met een woningbrand.

Met elkaar zorgen we er voor dat u in een veilige woning woont!