Samen gaan we de strijd aan tegen energiearmoede

Nog steeds maken veel mensen zich zorgen of ze de energierekening nog wel kunnen betalen. Ook wij bij Trivire maken ons zorgen dat energiearmoede bij onze huurders voorkomt. 

Wat is energiearmoede?

We kunnen het ons bijna niet voorstellen dat we in een land als Nederland spreken over armoede. Maar toch hebben sommige mensen hier nu al iedere dag mee te maken. Gaat meer dan 10% van het inkomen op aan de energierekening? Is er geen geld om zelf de woning te verduurzamen? En woont iemand in een huis met een slecht energielabel? Dan is er sprake van energiearmoede.

Wat kunnen we er tegen doen?

Met elkaar kunnen we energiearmoede zo veel als mogelijk tegengaan. Aan de ene kant door meer inzicht te krijgen in het persoonlijke energieverbruik. Wanneer u namelijk weet hoeveel u verbruikt aan energie, weet u ook hoeveel u moet betalen. En als dit teveel is, kunt u proberen om uw energieverbruik naar beneden te brengen. Dit doet u door uw woongedrag aan te passen, waardoor uw energieverbruik omlaag gaat en u geld gaat besparen. De komende tijd gaan wij onze huurders hier op verschillende manieren bij helpen.

Maar dat is niet het enige wat we doen als Trivire. Ook gaan we ervoor zorgen dat onze woningen beter geïsoleerd en verduurzaamd worden. Hierdoor gaat het wooncomfort in uw woning omhoog en dalen uw energielasten. Met ruim 14.000 woningen begrijpt u vast wel dat wij niet alle woningen tegelijk kunnen verduurzamen. Maar we doen ons best om te versnellen met de verduurzamingsprojecten, zodat onze woningen straks klaar zijn voor de toekomst.

Toch problemen? Neem contact met ons op!

Komt u door het stijgen van de energiekosten toch financieel in de problemen? Laat ons dit dan zo snel mogelijk weten. Samen met u kijken we namelijk graag hoe we dit het beste op kunnen lossen.