Transformatie Patersweg Oud Krispijn in Dordrecht klaar

‘Nieuwe, fijne leefomgeving met een thuis voor iedereen’

Na drie jaar bouwen is de herontwikkeling van de Patersweg in Oud Krispijn Dordrecht klaar. Afgelopen anderhalf jaar realiseerden Trivire en Trebbe 30 appartementen en 18 eengezinswoningen voor de sociale huur. Eerder ontwikkelde en realiseerde Trebbe al 89 woningen voor de koop en 38 woningen voor de middenhuur.
Om de oplevering officieel te bekrachtigen organiseerden Trivire en Trebbe op woensdag 18 mei 2022 een speciale kennismakingsmiddag voor de buurt. Tinka van Rood, bestuurder van woningcorporatie Trivire en Johan Bombach, directeur bij Trebbe, markeerden de oplevering met het schenken van een fruitboom. Ook waren er verschillende activiteiten voor de kinderen in de buurt. Dit alles werd in samenwerking met Buurtwerk Dordrecht georganiseerd.

Tinka van Rood, bestuurder bij Trivire: “Vol trots kijk ik naar wat we met elkaar gerealiseerd hebben hier aan de Patersweg in Oud Krispijn. Dit zijn namelijk niet alleen prachtige huizen geworden. Maar belangrijker nog: het is de plek waar 48 huishoudens hun nieuwe thuis hebben gevonden en met elkaar vorm gaan geven aan dit deel van de wijk. Ik wens alle nieuwe bewoners een mooie toekomst met veel woonplezier toe!”

Johan Bombach, directeur bij Trebbe: “Met dit opleverfeest blikken we terug op bijna drie jaar bouwen aan de Patersweg in Dordrecht. Hier hebben we met bezieling prachtige woningen en appartementen ontwikkeld en gerealiseerd. Het is fantastisch om te zien dat hetgeen dat we voor ogen hadden, hier werkelijkheid is geworden; een nieuwe, fijne en duurzame leefomgeving met een thuis voor iedereen. Namens het hele projectteam wens ik de bewoners en de buurt heel veel woongeluk toe.”

Over Oud Krispijn

Oud Krispijn is een wijk direct ten zuiden van de binnenstad van Dordrecht. Het is de eerste stadsuitbreiding ten zuiden van de spoorlijn Dordrecht-Rotterdam. De wijk is grotendeels gebouwd in de jaren dertig volgens de tuinstadgedachte met bomenrijke singels, gekromde lanen, zichtassen op de Grote Kerktoren, voortuinen met hagen en een rijke architectuur. De laatste jaren is veel geïnvesteerd om de leefbaarheid van de wijk te verbeteren. Naast het verbeteren van de woningvoorraad heeft er ook een grote investering plaatsgevonden in het openbare gebied: er is meer ruimte gecreëerd voor groen, speelruimten en parkeren.

De woningen en de appartementen; goed ingepast in Oud Krispijn

Trivire en Trebbe realiseerden gezamenlijk 30 appartementen en 18 eengezinswoningen aan de Patersweg. De grond voor deze woningen is beschikbaar gesteld door de gemeente Dordrecht. Ook ontwikkelde en realiseerde Trebbe ‘De Bloei van Krispijn’; 38 koopwoningen en 38 middenhuurwoningen en ‘De Tuinen van Krispijn’; 51 koopwoningen. A3 Architecten uit Rotterdam tekende voor het ontwerp van de appartementen en woningen. Zij zijn erin geslaagd de woningen en appartementen een eigen identiteit mee te geven zonder de samenhang met de omliggende bebouwing te verliezen. Er is gekozen voor een eigentijdse interpretatie van naoorlogse architectuur die Oud Krispijn kenmerkt. Dit is terug te zien in de ingetogen baksteenarchitectuur met zorgvuldige detaillering en mooie metselwerkverbanden.

Duurzaam, betaalbaar en snel

De woningen en appartementen zijn aangesloten op het warmtenet van HVC. Verder is gekozen voor hoogwaardige isolatie en HR++-glas. Voor de bewoners betekent dit een hoog wooncomfort en een betaalbare woning. Trebbe startte met de transformatie van de Patersweg met het project De Bloei van Krispijn in het voorjaar van 2019. De oplevering van het laatste appartement aan Trivire, begin dit jaar, markeerde de voltooiing van de werkzaamheden aan de Patersweg.