Trivire wint publieksprijs Dordtse Puienprijs

Dinsdag 17 mei 2022 reikte de Vereniging Oud-Dordrecht voor de derde keer de Dordtse Puienprijs uit aan eigenaren van de meest geslaagde gevelrestauratie van de afgelopen twee jaar. In 2017 besloot de Vereniging tot het instellen van een Dordtse Puienprijs in de hoop eigenaren te bewegen hun pui te verbeteren. Hiermee beoogt de vereniging een fraaier straatbeeld in onze historische binnenstad te ondersteunen.

De winnaars

De jury kende de Puienprijs in de categorie ‘woon- winkelpand’ toe aan Voorstraat 302-304. In de categorie ‘herbestemming’ ging de prijs van de jury naar Oranjelaan 11. In de categorie ‘woonhuis’ ging alle eer naar de restauratie van de Merwekade 75.

Naast de Puienprijs van de jury werd er in alle categorieën ook een Publieksprijs uitgereikt. Dordtenaren mochten via de website www.dordtsepuienprijs.nl hun voorkeur kenbaar maken. En dat deden ze! In de categorie ‘woon- winkelpand’ was er een duidelijke koploper. En het publiek was het helemaal met de jury eens, want de publieksprijs ging ook naar Voorstraat 302-304. In de categorie ‘Herbestemming’ stemde het publiek wederom in met de keuze van de jury. In deze categorie won Oranjelaan 11 ook de publieksprijs. Maar in de categorie ‘woonhuis’ was het tot het laatste moment een nek-aan-nek race. Uiteindelijk won de renovatie van de Torenstraat 6-66 de prijs van het publiek.

 Uiteraard zijn we super trots op deze prijs en we blijven ons zeker inzetten voor onze prachtige stad!