Trivire en Dudok bereiken overeenstemming verwerving The Movies

Op 1 februari 2019 hebben Trivire en Dudok Groep de koopovereenkomst getekend voor de verwerving van Nieuwstraat 60-62 (The Movies) in het historische centrum van Dordrecht.

In de periode van 2011 tot en met 2013 heeft Trivire in samenwerking met de gemeente Dordrecht en The Movies in het monumentale pand aan de Nieuwstraat 60-62 in Dordrecht de bioscoop ontwikkeld. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT) heeft beoordeeld dat het eigendom van The Movies voor Trivire niet is toegestaan. Daarom heeft Trivire moeten besluiten om het object te verkopen.

Met de verkoop aan Dudok Groep is Trivire van mening een passende en waardevolle koper gevonden te hebben. Dudok kocht eerder de Kunstkerk en ziet een belangrijke samenhang tussen de Kunstkerk en The Movies. De herontwikkeling van beide panden zal een belangrijke bijdrage leveren aan de verbetering van het cultureel cluster van Dordrecht en de verbinding vormen tussen het Dordrechts Museum, The Movies en het Hof van Nederland.

Dudok is voornemens om de horeca in het pand nieuw leven in te blazen. The Movies moet een bijzondere ontmoetingsplek worden waar je terecht kunt voor iets te eten, drinken, maar natuurlijk ook voor een avondje uit naar de film.

Met de verkoop van het pand aan de Nieuwstraat kan Trivire zich weer verder richten op haar kerntaken het beheren en verhuren van sociale huurwoningen.