Waardevolle wijkbezoeken: bedankt voor uw komst!

September en oktober 2022 stonden voor Trivire in het teken van de wijkbezoeken over de Koers van Trivire. In deze maanden trokken wij de wijken in, om met u in gesprek te gaan over hoe we de komende jaren nog meer voor u van betekenis kunnen zijn. En wat hebben we veel huurders gesproken!

Uw mening telt

Tijdens de wijkbezoeken konden huurders op grote borden aangeven hoe zij over bepaalde stellingen denken. Ook was er ruimte om wensen en ideeën kenbaar te maken. Maar het belangrijkste was voor ons het gesprek over de inzet van Trivire op verschillende thema’s. Want hoe zorgen we met elkaar dat de wijk een plek is waar het prettig en duurzaam wonen is en blijft voor iedereen? Wanneer vinden huurders dat wij in onze dienstverlening echt aandacht voor hen hebben? En wat voor organisatie moet Trivire zijn om klaar te zijn voor de toekomst? Al deze vragen hebben mooie en bijzondere gesprekken opgeleverd en daar zijn we heel dankbaar voor.

Na de eerste wijkbezoeken kregen we veel vragen over het tijdstip van de wijkbezoeken. Niet iedereen kon er namelijk bij aanwezig zijn vanwege zijn of haar werk. Ook is er in Zwijndrecht het een en ander misgegaan met de uitnodiging waardoor mensen niet konden komen. Dit vonden we uiteraard erg jammer en daarom besloten we direct iets te doen met de opmerkingen die we daarover kregen. In november 2022 stelden we ons kantoor in de avond open voor onze huurders om alsnog met ons in gesprek te gaan. En met succes, want de opkomst was enorm!

Verschillende wijken, niet verschillende meningen

Hoewel elke wijk anders is, merken we dat toch in bijna iedere wijk wel dezelfde onderwerpen leven onder huurders. Zo is iedereen bewust bezig met het energieverbruik en hoe hierop te besparen. Het aanbrengen van isolatie en zonnepanelen waren dan ook veel gehoorde wensen. En ook de vraag hoe de toekomst van de woning eruit ziet – slopen of renoveren – kwam regelmatig voorbij. Ook snapt bijna iedereen de noodzaak om sociale huurwoningen bij te bouwen, want de woningnood is een herkenbaar probleem. En alles digitaal regelen vindt de meerderheid van de huurders niet persee heel handig. U kunt de resultaten van alle wijkbezoeken zien in het document op deze pagina.

Allemaal onderwerpen waar we niet direct antwoord op konden geven tijdens de wijkbezoeken. Dit was dan ook niet de bedoeling van de wijkbezoeken. Wij wilden namelijk graag weten wat er leeft bij de huurders om dat vervolgens mee te nemen bij de keuzes die we maken in de toekomst. Dat gaan wij de komende periode dus ook zeker doen.

Daarnaast werden ook diverse reparatieverzoeken, overlastmeldingen over schoonmaak en buren en andere persoonlijke huurzaken besproken. Deze zijn doorgegeven aan de medewerkers die daar van zijn, zodat zij deze huurders daarmee verder konden helpen.

En de winnaar is….

Ook was er tijdens de wijkbezoeken gelegenheid voor huurders een prijs te winnen door een kaart achter te laten in de brievenbox. We hebben besloten hier niet één winnaar uit te trekken, maar we maken een aantal huurders blij met een prijs naar keuze ter waarde van € 200,-. De winnaars hebben inmiddels een persoonlijk bericht van ons ontvangen. In verband met de privacy van de winnaars hebben we ervoor gekozen om de winnaars niet bekend te maken op onze website en social media kanalen.

Benieuwd naar de reacties in de afzonderlijke wijken? Bekijk dan de resultaten hieronder of open het document op deze pagina.